Frederik Bonde er med over 14.000 følgere en af Danmarks største og bedste ginbloggere på Instagram, hvor han siden 2015 har delt opskrifter, anmeldelser og konkurrencer.

Hvis navnet ikke siger dig noget, så er det fordi han gemmer sig bag profilnavnet "Ginmops". 
Og netop hans hunde har spillet en stor rolle på hans billeder, hvor de ofte har optrådt mere eller mindre frivilligt :-)


På en skala fra 37,5 - 100%, hvor vild er du så med gin?
Gin er 100% min favorit spiritus og simpelthen svaret på min søgen efter en spiritus jeg rent faktisk synes smager godt. Så svaret er 100%.


Hvilken gin og hvor/hvornår startede din interesse for gin?
Min passion startede egentlig i 2015, hvor jeg gennem flere år havde jagtet en spiritus som jeg kunne nyde i en simpel blanding. Min fokus havde på det tidspunkt ligget på rom og vodka, men synes bare det virkede kikset at nyde en rom/cola eller en vodka/"et eller andet". Barskabet har præget af et forsøg på at skabe cocktails, men jeg manglede altid et eller andet i den rigtige blanding. 

Ginnen blev derfor svaret på mine bønner. Jeg købte en 1 liter Svensk gin på en færge, smed noget tonic i og dammmmm - det kunne et eller andet. Min forældre købte én liter Beefeater med hjem til mig og det blev lidt mere interresant. Den endelige forelskelse blev dog i No3 hvor jeg bare var solgt. Herefter fik jeg en flaske Geranium i gave, og denne var omdannet til gin tonic i løbet af ingen tid. 


Hvad er din største oplevelse med gin?
Min hidtil største oplevelse må være en tur til Saarbrücken med en række andre ginbloggere, hvor Ferdinandsgin havde inviteret. Vildt sjovt at møde "de andre" og sætte ansigt på Internetvennerne. Himmelske gin cocktails hele weekenden.


Har du en favorit gin?
Jeg har simpelthen ikke en favorit gin. Det afhænger af mit humør, årstiden, omgivelserne, situationen, mennesker osv.

Alligevel vil jeg nævne No3 og Geranium som sikre vindere hver gang.


Hvad ville du servere for personer, der påstår at de ikke kan lide gin for at omvende dem?
En gin som Gin Mare har virkelig virket som en "øjenåbner" for mange. En flot servering med Gin Mare kan virkelig sætte gang i alle sanser - synet, duften og smagen. Denne serverer jeg faktisk med langt mere garnish end jeg normalt gør jf. mit svar nedenfor.

Jeg oplever også, at mere enebærtunge gins sagtens kan serveres med det rigtige blandingforhold og den rigtige garnish, for folk der som udgangspunkt tænker "grannåle". 


Hvad er din holdning til garnish i en G&T?
I mine øjne skal garnish i en gin tonic være så enkel som muligt. Som udgangspunkt bruger jeg en enkel variant. Jeg er stødt på gins der egentlig fungerer bedst uden og kun med tonicvand. 
Der er profiler på instagram der fylder deres gintonics op med garnish og jeg forstår simpelthen ikke hvorfor. Det er flot på et billede, men jo komplet meningsløst i forhold til ginnen og dens smagsnuancer. 


Har du en favorit drink/cocktail med gin? (gerne med en opskrift)
Min favorit cocktail med gin er Tom Collins - gerne med en blomstret gin. Den er dog skrapt forfulgt af Negroni som jeg virkelig er blevet glad for. 

  • 6 cl gin
  • 4 cl friskpresset citronsaft
  • 2 cl sukker sirup
  • ca. 7 cl dansk vand
Gin, citronjuice og sukker sirup shakes sammen med is. Straines til et højt glas med is. Toppes med danskvand og pyntes med citron og mynte. 

Hvilken gin har sidst virkelig overrasket dig? (positivt eller negativt)

For at vende spørgsmålet om, er der virkelig få gins der skuffer mig. Der er en del der ikke rigtig byder ind med noget nyt, men de smager jo ganske udemærket i en gin tonic. De gins der skuffer befinder sig oftes i kategorien New Western Style, men de kan ofte fungere rigtig godt i f.eks. Tom Collins. 

Har du en anekdote eller noget fakta om gin, som du synes er sjovt, spændende eller underholdende?

Min tur til Saarbrücken bød på så mange anekdoter, at de ikke kan færdiggøres her. Hvis @thecocktailblog læser med vil "flower of the day" være én af dem (-; (den er intern).

Har du nogen anbefalinger til, hvem jeg skal stille de samme spørgsmål?
Skal jeg henvise til andre, hvor jeg tænker "de elsker gin på samme plan som mig", må jeg nævne Morten (thecocktailblog) og Jon (theginquest). 


Tusind tak til Frederik for at tage sig tiden til at svare på spørgsmålene.

Husk at følge frugtskiver.dk på Instagram og Facebook, så du ikke går glip af næste profil.