Frederik Bonde er med over 14.000 følgere en af Danmarks største og bedste ginbloggere på Instagram, hvor han siden 2015 har delt opskrifter, anmeldelser og konkurrencer.
Hvis navnet ikke siger dig noget, så er det fordi han gemmer sig bag profilnavnet "Ginmops".
Og netop hans hunde har spillet en stor rolle på hans billeder, hvor de ofte har optrådt mere eller mindre frivilligt :-)
På en skala fra 37,5 - 100%, hvor vild er du så med gin?
Gin er 100% min favorit spiritus og simpelthen svaret på min søgen efter
en spiritus jeg rent faktisk synes smager godt. Så svaret er 100%.
Hvilken gin og hvor/hvornår startede din interesse for gin?
Min passion startede egentlig i 2015, hvor jeg gennem flere år havde
jagtet en spiritus som jeg kunne nyde i en simpel blanding. Min fokus
havde på det tidspunkt ligget på rom og vodka, men synes bare det
virkede kikset at nyde en rom/cola eller en vodka/"et
eller andet". Barskabet har præget af et forsøg på at skabe cocktails,
men jeg manglede altid et eller andet i den rigtige blanding.
Hvad er din største oplevelse med gin?
Min hidtil største oplevelse må være en tur til Saarbrücken med en række
andre ginbloggere, hvor Ferdinandsgin havde inviteret. Vildt sjovt at
møde "de andre" og sætte ansigt på Internetvennerne. Himmelske gin
cocktails hele weekenden.
Har du en favorit gin?
Jeg har simpelthen ikke en favorit gin. Det afhænger af mit humør, årstiden, omgivelserne, situationen, mennesker osv.
Hvad ville du servere for personer, der påstår at de ikke kan lide gin for at omvende dem?
En gin som Gin Mare har virkelig virket som en "øjenåbner" for mange. En
flot servering med Gin Mare kan virkelig sætte gang i alle sanser -
synet, duften og smagen. Denne serverer jeg faktisk med langt mere
garnish end jeg normalt gør jf. mit svar nedenfor.
I mine øjne skal garnish i en gin tonic være så enkel som muligt. Som udgangspunkt bruger jeg en enkel variant. Jeg er stødt på gins der egentlig fungerer bedst uden og kun med tonicvand.
- 6 cl gin
- 4 cl friskpresset citronsaft
- 2 cl sukker sirup
- ca. 7 cl dansk vand
For at vende spørgsmålet om, er der virkelig få gins der skuffer mig.
Der er en del der ikke rigtig byder ind med noget nyt, men de smager jo
ganske udemærket i en gin tonic. De gins der skuffer befinder sig oftes i
kategorien New Western Style, men de
kan ofte fungere rigtig godt i f.eks. Tom Collins.
Min tur til Saarbrücken bød på så mange anekdoter, at de ikke kan
færdiggøres her. Hvis @thecocktailblog læser med vil "flower of the day"
være én af dem (-; (den er intern).
Skal jeg henvise til andre, hvor jeg tænker "de elsker gin på samme plan som mig", må jeg nævne Morten (thecocktailblog) og Jon (theginquest).
Tusind tak til Frederik for at tage sig tiden til at svare på spørgsmålene.
Husk at følge frugtskiver.dk på Instagram og Facebook, så du ikke går glip af næste profil.