Hvis du er en passioneret gindrikker, kan du nærmest ikke have undgået at støde på Jeanette H. Petersen eller bare "Ginnette" på enten Instagram eller en af de efterhånden mange danske Facebook grupper om gin.

Med sine smukke billeder af cocktails viser hun skønheden bag både ginflasker, glas og selvfølgelig pynten rundt om.


På en skala fra 37,5 - 100%, hvor vild er du så med gin?
Det må være 98 % (de sidste 2% er navy -som jeg først nu har fået øjnene op for)

Hvilken gin og hvor/hvornår startede din interesse for gin?
Det var i 2016, hvor jeg først havde sagt "Nej tak, jeg drikker ikke gin" til den mand, der stod og havde en udskænkning i Slagelse. Jeg fik ikke lov til at slippe, så jeg tog imod en Geranium 44 med en Fentimans Rose Lemonade, med et friskt jordbær. Lad mig bare sige det sådan; jeg var solgt.

Hvad er din største oplevelse med gin?
Der har været flere, men nogle af dem er at ha fået lov til at arbejde tæt sammen med gutterne fra Mandala Organic, både med udskænkninger og arbejdet med Electric Guitars. Samt mine timer sammen med Sprit-Bent fra Sprit & Co. Der er også de events jeg bliver inviteret med til, det synes jeg er fantastisk hyggeligt. Nååå ja, så har jeg lavet billeder for en fed Cocktail bar i København til deres Instagram,  det var virkelig fedt at prøve.

Har du en favoritgin?
Ja, det kommer jeg ikke udenom, det er Cornflower Dry Gin fra Mandala Organic -der findes mange gode derude, det er slet ikke det, men den bliver altså min yndlings.

Hvad ville du servere for personer, der påstår at de ikke kan lide gin for at omvende dem?
En kop kaffe.. Haha. Ej jeg ville nok servere en Cross keys Gin, da det er en meget let-drikkelig og “blød” Gin. Det kunne også være den fra Bornholm spirits- Gin Bornholm (H.C. Andersen)

Hvad er din holdning til garnish i en G&T?
Det skal der være i.. Jeg var på en fancy Gin bar engang, hvor jeg bestilte en Gin Tonic og den kom UDEN garnish..-Jeg var meget skuffet!

Har du en favorit drink/cocktail med gin? (gerne med en opskrift)

Det må nok være en Negroni, en skøn sippe drik, den er dog ikke for alle.

3 dl Gin
3 dl Campari
3 dl Rød Vermouth

Rørt et minuts tid i is, for derefter at straines over is i et -gerne afkølet glas, serveret med en appelsinskive/skal 

 

Hvilken gin har sidst virkelig overrasket dig? (positivt eller negativt)
Det var nok Njord Gin og deres Distilled Mild Wildness -mums, den er god. Det var første gang jeg smagte en af deres Gin. Det kunne faktisk også godt være Navy-strength fra København Gin (Nordic Gin House)

 

Har du en anekdote eller noget fakta om gin, som du synes er sjovt, spændende eller underholdende?
Jeg bor i en meget lille landsby der hedder Gimlinge..- Jeg har tit tænkt på at gå ud en mørk aften og omdøbe den til Ginlinge :-D

 

Har du nogen anbefalinger til, hvem jeg skal stille de samme spørgsmål?
Gin_Loving_Ginger ville være et skønt input


Tusind tak til Jeanette for at tage sig tiden til at svare på spørgsmålene. (...og undskyld at der skulle gå så længe, inden jeg fik dem lagt online)

Husk at følge frugtskiver.dk på Instagram og Facebook, så du ikke går glip af næste profil.