Vi holder ferielukket fra den 19/7 - 4/8 - Spar 25% med rabatkoden "Sommer24"

Jesper er en dansk ginblogger, der mere eller mindre hver uge kommer med anmeldelser af fantastiske gins på Instagram.
Jesper driver desuden Green45.dk sammen med sin kone Winnie.


På en skala fra 37,5 - 100%, hvor vild er du så med gin?
Jeg vil nok sige jeg ligger tæt på de 110%


Hvilken gin og hvor/hvornår startede din interesse for gin?
Jeg har egentlig holdt mig fra gin i godt 20 år, da jeg i mine unge dage drak mig fuld i billig Gordons og deslige.
Den slags sprøjt skulle jeg aldrig udsættes for igen. Gin var noget fandet havde skabt i vrede.
For ca. 2½ år siden fik min bedre halvdel, Winnie, lokket mig med til en gin-smagning. Jeg var skeptisk...
Med i billetten til denne gin-smagning, var en flaske Geranium og 4 tonics, med dertilhørende opskrifter.
Dem prøvede vi samme aften og jeg var så småt ved at blive omvendt.
Vi kom til gin-smagningen og her røg Geranium 55, Ki No Bi Tea og Dodd's Old Tom i kurven.

Siden da er det gået helt galt og vi nærmer os snart 500 forskellige flasker gin.


Hvad er din største oplevelse med gin?
Den første store oplevelse var Verdens Største Ginsmagning. Et rekordforsøg, der lykkedes, sat til verden af Bar Plata i Århus.
Derefter kom sidste års Copenhagen Gin Fest, som vi håber at deltage til igen. 
Derudover har det været en stor oplevelse at lave Gin-Forum Gin 2019 og 2020 med henholdsvis Destilleri Als og Volsted.


Har du en favorit gin?
Min absolutte favorit gin er og bliver (indtil videre) Copper Frog Gin og den nyere storebror Copper Frog Gin Dark Edition


Hvad ville du servere for personer, der påstår at de ikke kan lide gin for at omvende dem?
Geranium var hvor det hele startede for os. Den er lækker mild og godt afbalanceret og kan drejes i alle retninger.

Den har indtil videre været nem for os at vende folk med. Er det decideret til kvinder, så en Triangle Rhubarb Gin


Hvad er din holdning til garnish i en G&T?
Der er mange der mener garnish er noget pjat og det har aldrig hørt sig til.
Hvilket jeg vil påstå er decideret forkert. Selv i helt gamle dage har man puttet lime eller citron i gin.
I dag er gin destilleret på så mange flere spænderne ting, end blot enebær og citrus og dermed er udvalget af garnish naturligvis og vokset i takt med.

 En gin kan være fin med bare en tonic. Men garnish giver den lige et lille ekstra twist, der løfter din G&T et niveau op.


Har du en favorit drink/cocktail med gin? (gerne med en opskrift)
Jeg er ikke den store cocktail drikker. Jeg er ikke så meget til det søde.
Jeg har dog lært at nyde en Negroni. Den er alt andet end sød.

3 dele gin (gerne en klassisk gin med en fyldig enebær/citrus smag. Evt. navy strenght.
3 dele Campari
3 dele Vermouth


Hvilken gin har sidst virkelig overrasket dig? (positivt eller negativt)
Insurgent Gin fra Belgien. Enormt lækker og behagelig gin.


Har du en anekdote eller noget fakta om gin, som du synes er sjovt, spændende eller underholdende?
Normalt har jeg masser, men nu når jeg bliver spurgt, kan jeg ikke komme på en eneste...


Har du nogen anbefalinger til, hvem jeg skal stille de samme spørgsmål?
Du bør også høre @minverdenafgin og @the_gin_and_i
Lidt mindre bloggere, men de kan deres gin 🙂


Tusind tak til Jesper for at tage sig tiden til at svare på spørgsmålene.

Husk at følge frugtskiver.dk på Instagram og Facebook, så du ikke går glip af næste profil.