Vi holder ferielukket fra den 19/7 - 4/8 - Spar 25% med rabatkoden "Sommer24"

Kenneth Hansen er en dansk "ginfluencer", som med kæmpe engagement tester både danske og udenlandske gins.
Det kommer der altid en stribe smukke billeder ud af, og vi tør godt love, at du kan finde adskillige gins, du ikke kendte i forvejen på hans profil på Instagram.


På en skala fra 37,5 - 100%, hvor vild er du så med gin?
Skalaen går jo kun til 100% så jeg må nøjes med at vælge 100%.
Gin er absolut min favorit spiritus. Altid spændt på hvad indholdet af en ny ukendt flaske byder på.

Hvilken gin og hvor/hvornår startede din interesse for gin?

Har altid holdt af en godt glas Gin Tonic, og ”barskabet” har altid indeholdt en flaske eller to sammen med andre former for spiritus.

Første bekendtskab med gin er vel nok Beefeater. Den flaske gin som nok virkelig fik sat skub i min interesse er Geranium herfra tog det virkelig fart. Og fra 2019 har mit fokus og favorit spiritus været Gin, historierne bag brands og de forskellige Gin. Så nu er det vel mere korrekt sagt en passion. Elsker at afprøve nye og udfordrende Brands, og dele mine synspunkter på min Instagram profil.


Hvad er din største oplevelse med gin?
Min største oplevelse med Gin, må siges at være i sommeren 2019. Interessen var voksende, og da vi på det tidspunkt var på rygsæk tur rundt i Thailand var det også med glæde at blive inviteret ind at se Iron Balls Distillery i Bangkok. En fed oplevelse da dette Destilleri ligger klemt ind mellem storbyens larm og højhuse, så at gå fra storbyens larm til den intime atmosfære der er i baren, er simpelthen fantastisk. En super og personlig fortælling omkring Brand, Gin og baren, og selvfølgelig nogle lækre Gin Tonics samt Cocktails. Ikke nok med jeg fik denne specielle oplevelse, så var resten af familien også inviteret med indenfor til en snak og hygge i baren.

Har du en favoritgin?
Den er svær, men en Iron Balls Gin er en som jeg virkelig holder af. Nogle er af en anden holdning, men jeg synes virkelig den er fin. Dejlige noter fra østens mystik. Ellers vil jeg nævne nogle som Geranium, Anholt Gin, Gentleman´s Gin, Mosgaard Gin, Nordic Gin. Og ingen tvivl Dansk Gin er i verdens klasse, må indrømme jeg desværre nok ikke er helt med der ift. at have smagt ”alle”. Helt generelt synes jeg dog det er meget svært at vælge en decideret favorit gin ud da det ofte er humør, omgivelserne og situationen som afgør hvad jeg vælger i barskabet.

Hvad ville du servere for personer, der påstår at de ikke kan lide gin for at omvende dem?
At omvende folk er ofte en proces som folk skal igennem. Det er tit man hører ”grannåle” det kan jeg ikke udstå smagen af. Som med alt muligt andet er det jo en smagssag hvad man har af præference. Har gode erfaringer med at starte i de sødere Gin som ofte også har citrusnoter. Dernæst kan man begynde at eksperimentere med andre mere enebærtunge Gin. Ellers er det faktisk også sjovt at tage en del flasker på bordet og så bare smage løs. Et godt sted at starte kan også være Gin som Gin Mare, Geranium eller Hendricks som er virkelig gode gin uden at være alt for tunge på enebær.

Hvad er din holdning til garnish i en G&T?
Et emne som deler mange, skal det være der eller ej. Er det for smagen eller for synets skyld. Gin Tonic er altid lækker i en helt ”plain” udgave, men garnish enten tørret eller frisk sætter efter min mening lige det sidste prik over ginnen. Og med tanken på at servere lækre Gin eller Cocktails så er jeg af den mening det lige giver et ekstra pif/ twist og ”imponerer” dine gæster.


Har du en favorit drink/cocktail med gin? (gerne med en opskrift)
Jeg er ikke den store Cocktail nørd derhjemme, fokus er på Gin Tonic, men hvis jeg får serveret en lækker og velsmagende ude er jeg begejstret.

En favorit drink hjemme er Negroni som næste ikke behøver en opskrift da det er lige dele af følgende. Gin (for mig gerne en velafbalanceret enebærpræget gin m. citrus noter, eller Barrel Aged), Campari eller anden bitter (der findes nemlig mange muligheder) og til sidst Vermouth (her kan/ skal man eksperimentere med forskellige da de alle sætter et twist på din Negroni)

 

Hvilken gin har sidst virkelig overrasket dig? (positivt eller negativt)
Jeg vil nævne to…. Fra BeGin deres Espresso/ Orange Gin virkelig en god gin, fungere især godt i en Negroni som giver cocktailen et twist. Ellers en Belgisk gin ved navn Arduenna. Den er virkelig sammensat god i smag.

 

Har du en anekdote eller noget fakta om gin, som du synes er sjovt, spændende eller underholdende?
Den er rigtig svær, for både anekdoter, fakta om de enkelte gin, samt besøg på barer og destillerier er hver og en spændende oplevelser og man kan helt sikkert føle passionen hos de enkelte personer. Dog vil jeg nævne et besøg hos et microdestilleri ved navn Small Craft Destillery i Odense. Destilleriet eksisterer dog ikke mere. Ellers synd da både vision, tanker og passionen var bestemt tilstede. Flere gin og Absinth var på tapetet men Corona satte desværre en stopper for virksomheden.  

 

Har du nogen anbefalinger til, hvem jeg skal stille de samme spørgsmål?
Tænker helt klart Ginmates; de har fedt indhold og gode billeder..


Tusind tak til Kenneth for at tage sig tiden til at svare på spørgsmålene.

Husk at følge frugtskiver.dk på Instagram og Facebook, så du ikke går glip af næste profil.