Morten Jørgensen - Fary Lochan

I 2009 startede Jens-Erik Jørgensen det, der skulle blive til Fary Lochan, som i dag drives af Morten Jørgensen sammen med sine to søskende og mor.  Fary Lochan laver primært whisky og gin, men du finder også likører og snaps i sortimentet.

På en skala fra 37,5 - 100%, hvor vild er du så med gin?
80%

Hvilken gin og hvor/hvornår startede din interesse for gin?
Da jeg selv begyndte at producere det.

Kan du fortælle lidt om dig selv, din baggrund og hvad du lavede, før du begyndte at lave gin?
Jeg er uddannet i Coop og hos Skat. Og nu er jeg daglig leder på Fary Lochan med ansvar for alt produktion (både whisky, gin, snaps og likør).

Hvornår startede du med at lave gin?
Det gjorde jeg i efteråret 2014.

Hvad er din største oplevelse med gin?
Da jeg fandt frem til den opskrift som vi i dag bruger på Fary Lochan.

Hvad har været den største udfordring ved at producere/sælge din gin?
Det er at markedet for gin er overfyldt.

Hvad vil du gerne fremhæve ved dine gins?
De skal være milde, med smag af agurk, citron og brændenælde.

Har du nogle anbefalinger til gin, tonic eller garnish man bør unde sig selv at prøve.
Tjah, vores classiske gin er utrolig god i en cucumber collins.

Har du noget spændende (ginmæssigt) i støbeskeen?
Har lige produceret privat-label gin med baobab pulver til Givskud zoo – det synes jeg var ret spændende.


Tusind tak til Morten for at tage sig tiden til at svare på spørgsmålene.
Husk at følge frugtskiver.dk på Instagram og Facebook, så du ikke går glip af næste profil.